all animals
avokado, ris och lax

5 livsmedel som bekämpar stress

Ingenting kan någonsin ersätta skadorna som orsakas av stress på din kropp. Upptagna scheman, arbetsfrister och andra miljöfaktorer främjar stress och minskar kroppens naturliga försvar. Lyckligtvis finns det mycket du kan göra för att bekämpa stress. Hälsosam kost har en positiv effekt för att minska stress på ett naturligt och effektivt sätt.

Här är några livsmedel som bekämpar stress.

1. Blåbär
Blåbär är en beprövad stress buster. Det är fyllt med antioxidanter som återupplivar och föryngrar de skadade cellerna i kroppen och lindrar stress. Det neutraliserar fria radikaler i kroppen och förhindrar cellskador. Det förbättrar också kroppens svar för att bekämpa stress och ångest. Dessutom förbättrar blåbär också immuniteten, som återigen spelar en viktig roll för att minska stress.

2. Mörk choklad
Detta kan vara en ultimat glädje för chokladälskare. Inte alla choklad har kraften att bekämpa stress på ett effektivt sätt, men den mörka chokladen som har en avkopplande effekt på din kropp.

Studier visar att konsumtion av mörk choklad visar en minskning av kortisol- stresshormonet, vilket lindrar stress. Kakaon har en hög mängd antioxidant som sänker blodtrycket och slappnar av blodkärlen. För en lugnande effekt, satsa på choklad som har över 70 % kakao, säger experter.

3. Avokado
Om du inte försöker gå ner i vikt, avokado kan visa sig vara fördelaktigt för att bekämpa stress. Den krämiga frukten innehåller glutationen som blockerar absorptionen av fetter som är ansvariga för den oxidativa skadan.

Frukten ökar också mättnaden och du känner dig mer nöjd. Detta minskar stress och främjar en bättre hälsa. Eftersom det är högt i fetter, överväg att begränsa ditt intag genom att lägga till bara en halv avokado i din lunch.

4. Cashewnötter
Nötter har alltid varit ett bra mellanmål, men cashewnötter har en extra fördel. Den krispiga muttern är full av proteiner och omega-3 som minskar begäret och får dig att känna dig mätt.

De är rika på zink som hjälper till att förebygga stress. Zinkbrist är en av de främsta orsakerna till stress och ångest. Så att fylla på dina zinklager kan hjälpa till att förhindra stress helt och hållet.

Att ha några varje dag kan verka fördelaktigt för vem som helst. Dessutom kan de också vara ett bra mellanmål för dem som försöker gå ner i vikt på grund av dess höga proteininnehåll.

5. Lax
Att äta lax har många heath fördelar, den stora är stress lättnad. Fisken är rik på omega-3-fettsyra som är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel. Studier visar att det hjälper till att minska stresshormonet kortisol samt adrenalin och inducerar en lugnande effekt.

Människor som konsumerar lax regelbundet har visat en minskad stressnivå jämfört med dem som inte gör det. Dessutom är lax också en bra mat för ditt hjärta.

WCS
Träningstips är olika för alla, men det finns några generella tips som kan följas om du vill börja träna. Det är viktigt att ta hänsyn till din konditionsnivå när du bestämmer hur ofta du ska träna, träningsintensiteten, träningspassens längd och typen av övningar.
crossmenu