all animals
hemmagym

Skapa ett hemmagym

Till att börja med måste du skapa ditt eget hemmagym. Detta innebär att hitta rätt utrustning och fylla på ditt hem, oavsett om det är ett extra rum, ditt vardagsrum eller till och med ett garage (vilket bara är idealiskt!).

Den exakta utrustningen du kommer att behöva beror till stor del på målen för dina träningspass och vad du försöker uppnå.

Utrustningen du behöver för att bränna kalorier och gå ner i vikt till exempel, är helt annorlunda än vad du skulle använda för att bygga massiva muskler. Som vi kommer att lära oss senare i den här artikeln är att bygga muskler faktiskt fortfarande ett av de viktigaste sätten att bränna fett. Ju mer muskler du bygger, desto mer kommer du att driva upp din ämnesomsättning.

Vad du kommer att hitta då är att det finns vissa saker och vissa principer som kommer att gälla oavsett vad dina mål är. Och det finns definitivt några specifika utrustningar som alla borde äga. Läs vidare och låt oss ta en titt på vad några av dem är och hur du ska närma dig denna process.

Vad gör ett bra hemmagym?

Du kommer återigen att ställas inför några unika utmaningar här när du börjar bygga ditt eget hemmagym. Den första av dessa är det enkla faktumet att ditt hemmagym inte ska kosta för mycket. Om du är relativt ny på gymmet och om du inte har någon utrustning ännu kan det vara frestande att fylla på dig med allt du tror att du någonsin kan behöva och sluta spendera en liten förmögenhet.

På samma sätt måste du tänka på hur du ska lagra din utrustning. Om du har ett rum dedikerat till att vara ditt gym, kommer den senare punkten att vara lätt nog. Men om du inte gör det måste du tänka på hur du kan göra ett gym som blir lätt att ta isär och sätta ihop igen på kö, eller ett som helt enkelt är tillräckligt litet och kompakt för att det inte spelar för stor roll.

Åh och du måste också se till att du inte kommer att krossa några skåp eller gå igenom några bord. Det bästa tipset i detta avseende då är att börja smått och sedan bygga upp dig. Det betyder att du bara köper några få artiklar som du absolut behöver börja med men närmar dig dem på ett sätt som ger dig potential att expandera och bygga vidare på den starten.

Ta hantlar till exempel. Hantlar är användbara för praktiskt taget varje träning under solen och kan träffa alla typer av olika kroppsdelar. Men du kommer att behöva hantlar som är tillräckligt tunga om du verkligen hoppas kunna påverka din muskeltillväxt. Naturligtvis beror "tillräckligt tungt" inte bara på dina nuvarande framsteg (som kommer att förändras med tiden) utan också på det drag du gör.

Laterala hantelhöjningar är svåra att utföra med något över 10 kg, även för en idrottare. Omvänt skulle dock 10 kg vara otroligt lätt för att göra hantelpressar. Så sättet att närma sig denna utmaning är att börja med hantlar som kan ökas och minskas i storlek. Detta innebär att du bör kunna ta bort och lägga till vikter som situationen kräver och när du bygger upp.

Detta är bara ett exempel på hur du kan närma dig ditt hemmagym på ett modulärt och kompakt sätt om det behövs, samtidigt som du sparar pengar.

Ett annat exempel på något sådant här är pull up-stången. Du kan till och med få pull up-stänger som inte behöver borra upp – de passar helt enkelt över dörrkarmen för att fixera på plats! Den bästa utrustningen för att uppgradera din pull up bar? Gymnastikringar är helt enkelt plastringar som fästs på rep och kan loopas över en pull up-stång.

Ett hopprep under tiden är ett bra alternativ till ett löpband, medan du också kan göra en överraskande mängd med en tjurarbetare - en metallbit som erbjuder motstånd när den pressas.

Som vi kommer att se i den här artikeln finns det också massor av saker du kan göra med vardagliga föremål från hela hemmet! Så tänk lite utanför boxen och använd dessa tips och principerna bakom dessa tips och bygg dig ett gym som gör allt du behöver det utan att ta upp allt utrymme i ditt hem.

WCS
Träningstips är olika för alla, men det finns några generella tips som kan följas om du vill börja träna. Det är viktigt att ta hänsyn till din konditionsnivå när du bestämmer hur ofta du ska träna, träningsintensiteten, träningspassens längd och typen av övningar.
crossmenu