all animals
Saker att se och göra i Paris

Saker att se och göra i Paris

Jag har alltid drömt om att flytta till Paris. Och så småningom, många år senare, kom jag och min enorma resväska till en av världens största flygplaster, Charles de Gaulle.

Sedan dess har jag förälskat mig i denna snabbt föränderliga stad, dess något arroganta befolkning och smutsiga tunnelbana. Det här är några av mina favoritplatser som jag inte tycker att någon ska missa!

Eiffeltornet

Även om jag är lite emot det, känns det ändå på något sätt som att det är ett givet besök om du råkar vara i Paris. Om du har den minsta höjdrädsla – eller knarrande hissar – föreslår jag starkt att du kollar in resten av listan.

Bateaux Mouches

Jag lovade mig själv att aldrig åka på en sån där sightseeingbåt på denna extremt smutsiga flod. Sedan, varje gång jag befann mig på en av dem blev jag lika förvånad över hur mycket jag tyckte om det. Det ger dig en annan utsikt över denna fantastiskt vackra stad med alla dess olika områden - på mindre än en timme. Slösa inte din tid på att ta miljontals bilder - bara luta dig tillbaka, se de andra galna turisterna springa runt och njuta av åkturen.

Sacre Coeur

Efter att ha passerat genom en fullsatt Montmartre anländer du till Sacre Coeur. Med många gatuartister, sångare och turister råder det ingen tvekan om att du är i Paris – men Sacre Coeur är väl värt ett besök trots att det är turistisk känsla. Gå dit för att njuta av den spektakulära utsikten som helt tar andan ur dig och för att se basilikan själv, som är helt underbar på insidan.

Frukost på "Le pain quotidien"

På detta ekologiska café i hjärtat av Marais kan du njuta av en trevlig fransk frukost med croissant (eller en pain au chocolat om det är det som får dig att gå), baguette och en trevlig varm dryck.

Jag älskar det här stället, och jag kommer tillbaka på grund av den mysiga känslan jag får sitta runt deras stora bord och äta min frukost med främlingar. Det handlar om möten mellan människor och kulturer – kring en god kopp franskt rostat kaffe.

Katakomber i Paris

Catacombes de Paris är en gigantisk underjordisk ossuary som håller kvarlevorna av cirka 6 miljoner människor. Det kan verka morbidt att gå under jorden för att vara omgiven av döda människor från århundraden tillbaka men jag kunde inte hjälpa känslan av spänning att veta att jag snart skulle möta döden.

Att gå genom långa, mörka och till synes oändliga tunnlar tills du går in i "L'empire de la mort" (Dödens imperium) där skallar och ben bildar märkliga mönster runt passagerna, får dig verkligen att uppskatta dagsljuset – och livet.

Detta är dock ganska populärt, så se till att du är där tidigt och ta med snacks när köerna bokstavligen går runt kvarteret.

L'As du Falafel, Rue des Rosiers

I det judiska kvarteret Marais fylls luften med en härlig doft av nygjord falafel. Det finns ett gäng platser som säljer den judiska specialiteten, men bara en är värt väntan.

Kön kan vara lång till L'As du Falafel, men falafelet smälter i munnen på ett sätt du aldrig men snabbmat kunde. Missa inte!

Coiffeur Vintage, Rue des Rosiers

Precis bredvid L'As du Falafel hittar du en liten, men välfylld, vintagebutik. För dig som föredrar att köpa nya kläder behöver du inte bry dig, men om du gillar lukten av vintagekläder och känslan av att göra ett fynd - det här är platsen att handla.

Priserna är riktigt låga - du kan köpa en päls för mindre än 50 euro och det är inte ovanligt att få tag på en fin designerbit. Butiken är ganska fullsatt – men håller öppet till sent på kvällarna med färre som försöker hitta ett fynd.

Centre Pompidou

Bara Pompidou-byggnaden är sevärd. Jag är inte säker på om jag tycker att det är coolt och edgy eller helt klibbigt men det går inte att förneka att det lämnar ett intryck. Jag älskar le Louvre men Pompidou är mer tillgänglig på ett sätt.

Jag tycker att det är lättare att smälta – särskilt om du bara har 1 timme av din dyrbara semestertid planerad för detta besök. Kom hit för att se deras permanenta samling med konstnärer som Matisse, Miró och Picasso, men ta en titt på de tillfälliga utställningarna också.

När du är där, missa inte omvägen till les Halles, det super berömda köpcentret 2 minuter från Pompidou.

La Perle, Rue Vieille du Temple

Denna trendiga parisiska bar är inte bara där Galliano rasistiska rants fångades på kameran utan också den plats där du vill bli sedd. Umgås med fashionistas, modeller och designers i denna typiska bar i Paris cafe-stil.

Du går inte hit på grund av själva stället utan på grund av folket – det här är inte för alla men om du vill hänga med modefolket i Paris – gå och gå!

Ladurée på Chams Elysées

Vilket sätt att kombinera två fantastiska saker – shopping och godis! Champs Elysées är inte min favoritplats för shopping i Paris – men det går inte att förneka att det är en enorm boulevard med många fina butiker.

Längst bort på gatan finns Place de la Concorde och Jardin de Tuileries. Gå mot Triumfbågen så hittar du Ladurée på vänster sida.

Jag har en mjuk plats för allt sött – och jag älskar absolut makaronerna från detta världsberömda café. Du kan köpa makaroner över hela världen, men vissa tror att just den här platsen är det bästa du kan få.

Picknick på Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg är vacker. Det är också dit fransmännen går för att koppla av en varm sommardag. Detta är en perfekt plats för en picknick. Det ger dig tid att se trädgården och få en känsla för det franska livet samt res

Père Lachaise

Again, one of those morbid things you don't really want to admit you like. I do. When I went there I got completely lost at first, I then found out that you could get maps at one of the entrances.

Strongly recommend that as this is a huge cemetery and a map will make it easier to find your way through the passages. Many go to see rock legend Jim Morrison's grave.

As did I but I barely remember it. What I do remember is the tomb of Oscar Wilde. Go and make up your own mind about it.

WCS
Träningstips är olika för alla, men det finns några generella tips som kan följas om du vill börja träna. Det är viktigt att ta hänsyn till din konditionsnivå när du bestämmer hur ofta du ska träna, träningsintensiteten, träningspassens längd och typen av övningar.
crossmenu