all animals
Enervit

Klassiskt löparlopp får energiinjektion

Enervit som är ett av Europas största varumärken för näringstillskott förlänger sitt avtal med TCS Lidingöloppet i ytterligare tre år. Genom avtalet vill företaget hjälpa löparna att äta bättre under hela året för att minska risken att bli sjuk och se till att de får ut mer av sin träning.

Under själva TCS Lidingöloppet får löparna i sig hela 35 000 liter av Enervits sportdryck. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Vi hjälper löparna att bli bättre under hela loppet. Även de som är vältränade och i fin form kan prestera ännu bättre om de laddar sina depåer strax före loppet och kontinuerligt fyller på med en mix av snabba och lite långsammare kolhydrater under loppet. Dessutom kan löparna återhämta sig snabbare och minska risken för utmattning och trötthet efter loppet om de snabbt får i sig en återhämtningsdrink, säger Mats Slorfelt, vd på Enervit.

Personlig langare ger en kick

Alla som springer TCS Lidingöloppet får Enervits sportdryck vid vätskekontrollerna, där hela 35 000 liter går åt varje år. De löpare som dessutom vill förbättra sin prestation kan köpa till ett så kallat langningspaket för några hundralappar.

I det ingår en ”langare” som springer med och ger löparen dryck på några utvalda platser under loppet. I paketet ingår också en kolhydratsladdare som man tar före loppet, för att toppa upp glykogendepåerna, flytande gel, som ger en extra kick under loppet och en återhämtningsdryck som man dricker direkt när man gått i mål.

– Vi tycker TCS Lidingöloppet är ett av årets absolut bästa idrottsarrangemang och vi förlänger avtalet med dem för att där möter vi många aktiva människor och för att vi kan bidra till att förbättra deras prestationer.

Under de kommande åren vill vi också jobba med att hjälpa och utbilda löparna med vår expertis för att få dem att äta bättre för att i möjligaste mån undvika att bli sjuka och lättare kan hålla sig i form under hela året, säger Mats Slorfelt, vd på Enervit.
Förstärkning på sponsorbänken

TCS Lidingöloppet har också fått en ny sponsoransvarig. Strax före jul började Carina Thomasson på kansliet. Hon kommer närmast från en tjänst på IBM där hon både har arbetat med försäljning och marknadsföring. De senaste fyra åren har hon ansvarat för IBMs: svenska marknadsevents och för IBM:s sponsorskap av Vasaloppet.

– Carina har goda insikter i hur man bygger långsiktiga relationer mellan idrottsarrangemang och dess partners. Främst från sitt arbete på IBM där hon har jobbat med IBM:s sponsorskap av Vasaloppet, som är och har varit en av tävlingens största sponsorer sedan länge. Hon har också lång erfarenhet av hur man skapar och utvecklar partnerskap till en win-win-relation för båda organisationer, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Fakta om Enervit

Enervit är ett italienskt företag som funnits i Sverige sedan 2002. Företagets vision är att vara ledande inom sporttillskott genom att fylla de behov som idrottare och aktiva människor har. Enervit erbjuder näringstillskott som passar både motionär och elitidrottare som vill prestera på topp och riktar sig i första hand till utövare av uthållighetsidrotter.

Fakta om TCS Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september och är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km.

TCS Lidingöloppshelgen består av en rad olika lopp för både unga och gamla, elitidrottare och motionärer. I den ingår TCS Lidingöloppet 30, TCS Lidingöloppet 15, Rosa Bandet-loppet, TCS Lidingöruset, TCS Lidingörullet, TCS Lidingöfemman, TCS Lidingöloppet Junior & Veteran, Lidingö Skolstafett, TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingö Knattelopp. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se

WCS
Träningstips är olika för alla, men det finns några generella tips som kan följas om du vill börja träna. Det är viktigt att ta hänsyn till din konditionsnivå när du bestämmer hur ofta du ska träna, träningsintensiteten, träningspassens längd och typen av övningar.
crossmenu