all animals
Spel från 80-talet

Bra spel från 80-talet

Världen av TV-Spel / Dataspel har verkligen utvecklats med tiden sedan dess födelse. Hur är det med tv-spelen från de tidiga dagarna när de just föddes? Naturligtvis var spel i de tidiga dagarna enklare men inte lättare och det var inte lätt att välja 12 favoriter men låt oss ta en titt på vilket spel som säkrade en plats i listan.

Q*Bert (1982) från Gottlieb

Q * Bert är ett plattformsspel där spelarna måste ändra färgerna på alla kuber i processen att gå vidare till nästa nivå. Spelet ger karaktär som hoppar på varje block för att aktivera ändringen. Med de ökande svårighetsgraderna möts spelaren av fler fiender. På grund av spelets enorma popularitet är det placerat bland de 12 bästa spelen på 1980-talet

Frogger (1981) från Konami

Här behöver du bara skicka hem grodorna, men det är inte så enkelt som det ser ut som att du måste möta hinder som bilar, flytande stockar och sköldpaddor. Så du måste ta dig tid att spela det som ett parti schack för att ta dig hela vägen. Spelet var en universell hit.

Street Fighter (1987) från Capcom

Du spelar rollen som Ryu, en kampsportare som möter 10 fiender. Du kan använda sparkar, slag och andra specialattacker i Street Fighter. På grund av dess popularitet introducerades spelet i flera hemsystem innan det spelades i arkader.

Castle Wolfenstein (1981) från Muse Software

Castle Wolfensteins enorma popularitet påverkade det enorma antalet förstapersonsskjutare som kom efter det. Spelet är utformat i en andra världskriget miljö där du måste undersöka slottsnivåerna, avslöja krigsplanen och springa iväg med hela ditt team.

Pole Position (1982) från Namco

I racingspelsgenren tillhör Pole Position de få första där spelaren får möjlighet att tävla ett varv före loppet på riktig racerbana. Då måste spelaren tävla om F1-loppet tillsammans med andra spelare om mästerskapet.

Alex Kidd i Miracle World (1986) från Sega

Alex Kidd i Miracle World släpptes första gången i Japan och utspelar sig i en fantasivärld där berättelsen utvecklas kring huvudpersonen Alex Kidd. Alex Kidd-serien av spel var oerhört populära på 80-talet och byggdes in i Master System II-konsoler.

Donkey Kong (1981) från Nintendo

En lista över toppspel från 80-talet skulle inte vara komplett utan Donkey Kong som anses vara ett av turnaround-spel i videospelindustrin. Faktum är att det är genombrottet för Nintendo eftersom människor under den tiden verkligen älskade karaktärerna och "handlingen".

Mega Man (1987) från Capcom

Efter lanseringen skapade Mega Man inte mycket buzz på grund av dess långsamma försäljning men efter Mega Man 2 förändrades detta helt och Mega Mn blev ett av de bästsäljande videospelen på 1980-talet.

I spelet måste Mega Man slåss med Dr Wily och hans robotar. Det här spelet tillhör en helt annan genre än Super Mario Bros och har ett icke-sekventiellt tillvägagångssätt där du kan börja från vilken scen som helst för att spela det.

Super Mario Bros.(1985) från Nintendo

Som en ivrig videospelälskare kan du vara bekant med Mario, maskoten i videospelsindustrin. Spelet centrerar runt Mario som fortsätter flera nivåer, besegrar fienderna och samlar mynt med det ultimata målet att rädda Princess Peach från Bowser.

Spelet var en massiv hit och det höll det näst mest sålda spelet på 1980-talet.

Tetris (1984) från Alexey Pajitnov

Du spelar spelet helt enkelt genom att rada upp blocken genom att rotera dem och det kommer inte att finnas någon lucka kvar. När en linje fylls på försvinner den. Spelet är ganska populärt även idag .

Pac-Man (1980) från Namco

I diskussionen om de mest inflytelserika spelen från 1980-talet måste du nämna att Pac-Man som det har den första positionen som en av de mest är det ikoniska spelet under det decenniet och därefter. Under hela spelet mumsar Pac Man alla pellets på brädet, hans spökfiender försöker stoppa honom på vägen. Efter att ha avslutat alla pellets kan spelaren gå vidare till nästa nivå.

Vilka är dina favoritspel från 80-talet?

WCS
Träningstips är olika för alla, men det finns några generella tips som kan följas om du vill börja träna. Det är viktigt att ta hänsyn till din konditionsnivå när du bestämmer hur ofta du ska träna, träningsintensiteten, träningspassens längd och typen av övningar.
crossmenu